Literatura

"Zagubiona" (wiersz)

Róża

Zagubiłam się w tym wszystkim co mnie dziś otacza, zagubiłam Swe myśli i wspomnienia o tym co kiedyś było Cudowne!

 

Jednak nie to Dziś Mnie najbardziej Przejmuje...

 

Przejmuje się Tym Co dziś do Ciebie Czuję...!

 

Bo jak inaczej "słuchać mam Miłości"...?

 

Bo jak inaczej "nie zagubić się w tej obcej Mi kiedyś... Nicości"?

 

A wszystko to jest jak dziwna Iluzja, Bajka...

 

A wszystko to jest jak Bańka Mydlana, lecz już Nie Kolorowa...

 

Jak Żyć , powiedz Mi - Kochanie-Jak Żyć od Nowa..?

 

Czy Twe Oczy mówią Prawdę gdy Je Widzę...?

 

Czy może Moje Oczy są zbyt słabe by widzieć Prawdę...?

 

Nie wiem co "tak naprawdę","odbija dziś Prawdę"...

 

Bo przecież Serce jest  Jedno i Jedna Dusza- ta , ta Miłosna , która zawsze Mnie Wzrusza...

 

A Szczęście to dziś już tylko Testament Wspomnień gdzieś Tam, w Środku Mnie Ukryty...

 

Dlatego, jest on czasem tylko Radosny, lecz Mgłą Powity...

 

A Szczęście Ucieka jak Bocian, wciąż gdzieś Leci...

 

A Szczęście które kiedyś było Radosne, gdy my żyliśmy jeszcze jako Dzieci..

 

Więc na koniec moje pytanie:"Czy będziesz Szczęśliwy beze Mnie-Moje Kochanie"?...

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca