Literatura

tokio (wiersz)

zen8

 

ponumerowane wzory sztuki składania papieru nad dachami aut
w origami jest ukryta technika i mechanizm samokontroli umysłu

 

buddo kwitnącego lotosu - składany na macie w tokijskim hotelu
nocne metro rozpędza się przez sen którego nie można dotknąć


wzór na pojedynczym kwadratowym arkuszu - jest naturą buddy
liczę oddechy z polskim paszportem w kieszeni wojskowej kurtki

 

na ulicach - krople deszczu - rozpraszają światła reflektorów aut
w hotelowym pokoju składam odlot dzikich gęsi nad moją głową


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 marca 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
mudra
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca