Literatura

neony (wiersz)

zen8

w hotelowym pokoju pływają tropikalne ryby które nigdy mi się nie przyśniły
w przedpokoju na tapetach - sen buddy - krzepnie jak czarno-biała manga


trzymam w ręku pilot od telewizora i zmieniam - japońskie kanały na hitachi
w pokoju nie ma nikogo poza podłączoną - przez gniazdka elektrycznością


jestem otoczony przez akwaria buddy podświetlone punktowo ultrafioletem
na ulicach nocnego kioto automaty hitachi i bodhisattwowie z czystej krainy


kioto nie wyłączaj się z prądu - we śnie - harmonizuję REM z kontrolą myśli

dla hitachi elektryczność to świadomość przepływu ładunków elektrycznych


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 marca 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
mudra
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca