Literatura

niebieski migdał do zgryzienia (wiersz)

Ada Mickiewicz

Jeszcze czcze
szczęścia próby śnię
i będę śnić
i łapać nić
aż sczeznę,
aż zasnę twardo.
Od urodzenia
jestem na czczo.
 
Jak przed badaniem krwi.
Uczucia głodna krzty
po rdzenia nerwy,
po kostny szpik
z diagnozą,
że tęsknić warto.
 
Mogą jak do szczeniaka
pruć  się a kysz,
że z głodu to się
jeszcze nikt nie zeszczał.
Ja będę śnić
i łapać nic,
w migdałach buszując
twardo.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 marca 2016 (historia)

Inne teksty autora

sp IV
Ada Mickiewicz
spowiedź powszechna III
Ada Mickiewicz
Sekspir
Ada Mickiewicz
Glock 17
Ada Mickiewicz
spowiedź powszechna II
Ada Mickiewicz
happy hour cz.2
Ada Mickiewicz
happy hour cz.1
Ada Mickiewicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca