Literatura

obojętność (wiersz)

gaj

tylko dzieci to potrafią
przejść obok i nie być obojętnym
roześmiać się motylim śpiewem
zatańczyć sambę przyszłych marzeń

 

spojrzeniem zakręcić rzeczywistość

 

dorosłe teraz skurczoną dłonią zaklina czas
do powrotu przeklinając miejsce
wyjścia


bez wskazań na przyszłość


wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Niziurski
Marcin Niziurski 13 września 2016, 08:46
Mimo dobrej oceny zastanawiam się, co "dorosłe". Dorosłe [DZIECI] ZAKLINAJĄ czas.
A jeśli dorosłe [DZIECKO] ZAKLINA czas, to na początku powinno być chyba: "tylko DZIECKO [to] POTRAFI" - lepiej zresztą: "tylko dziecko potrafi":)
Pozdrawiam, życzę powodzenia.
przysłano: 25 marca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca