Literatura

każdy ma swoją Golgotę (wiersz)

Przemek Trenk

 

moja wypuściła pędy
w stronę nieba odmiennego
obcego 

 

może to i lepiej że nie pod ziemię
słoną od łez 
gorzką od modlitw niewysłuchanych

 

w stronę nieba
malutka strużka krwi się przeciska
jest w niej kropla każdego z nas

 

mieszkamy obok siebie
ciszą

zasiedliliśmy świat 
człowieczym oddechem


posadziliśmy trawy

oddzieliliśmy się od siebie
murem betonowych ścian
od których tylko echo 
odbija modlitwy o jutro

 

każdy ma swoją Golgotę

moja wypuściła pędy w stronę nieba
pytając o sens ludzkiego istnienia

 

Przemek Trenk

 

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 marca 2016 (historia)

Inne teksty autora

transcendencja
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Amor vincit omnia
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca