Literatura

suchy chleb (wiersz)

Przemek Trenk

 

w drodze do wczoraj
napadła mnie wolność
weszła ze mną w progi domu
usiadła w kącie i dopala peta
znalezionego na ulicy

 

wydziela mi z całego chleba
jedną kromkę na dzień
resztę odkłada na parapet
żeby wysechł

stał się cieniem

 

oglądamy razem telewizję
zewsząd wiadomości że ksiądz nie żyje
jego też dopadła

 

on chyba nie był zwykłym klechą
mówią że ksiądz z powołania
uczył jak rozmawiać ze śmiercią

 

bezinteresowna miłość istnieje
nie trzeba jej szukać 
wystarczy być człowiekiem

 

ale od gadania to tylko gęba boli

 

Przemek Trenk

 

pamięci ks.Jana Kaczkowskiego                                           

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 30 marca 2016, 12:17
"bezinteresowna miłość istnieje
nie trzeba jej szukać
wystarczy być człowiekiem



ale od gadania to tylko gęba boli"

Chyba zacznę w to wierzyć...że istnieje.
przysłano: 29 marca 2016 (historia)

Inne teksty autora

transcendencja
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Amor vincit omnia
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca