Literatura

przedmiot (wiersz)

zen8


rzeczownik jest formą dla natury buddy przychodzącego podczas deszczu

jak gramatyka - częścią mechaniki budowania zdań nadrzędnie złożonych


budda i oświecone istoty - w trylionach światów - posiadają naturę umysłu

uwolnij się od definicji i przyjmij ciało takie jakie posiadasz w swojej pustce


milion - młynków modlitewnych wzywa cię do przyjęcia pozycji w deszczu
twoją naturą jest przejrzyste światło umysłu kiedy wyjdziesz poza definicje


uwolnisz się od koncepcji które cię ograniczają i osiągniesz - czystą formę

tak - jak w świątyniach na jeziorach - nakazują buddowie i bodhisattwowie


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
mudra
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca