Literatura

w głowie dziura a na wieszaku czarna sukienka (wiersz)

Mi Lo

 

 

nasze zabawki diabeł nakrył ogonem  

łaskawie pozwalając odnaleźć istotę treści jeszcze raz

trudno opisać to prościej i dosadniej a zwłaszcza po polsku  

rzeczy pospolite odpełzają od nas coraz wolniej  

wolne od trosk i łowców mitów z dala od krzewów gorejących  

w gorączce sobotniej nocy jest jakaś zasadność wstrętu do monogamii  

  

zagrajmy w to jeszcze raz  

byle dalej od nudziarzy  

  

na klęczkach świat jest gorący i nieco podminowany  

 tu sprawy nieopisane a niepisane prawa nie mają zastosowania  

bez znaczenia jest zmęczenie materiału i sposób stosowania interpunkcji  

tuż po jesteśmy tak samo bezradni jak przyszli samobójcy  

a nasze leniwe pocałunki i ich niepewne kroki nad krawędzią  
działają na wyobraźnię nie bardziej niż kiepska reklama gum od życia

zupełnie się nie klei 

 


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
zen8 10 kwietnia 2016, 12:21
Podoba mi się, ładnie napisany :)
przysłano: 4 kwietnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca