Literatura

Człowiekowi zawsze (wiersz)

abojawiem

Człowiekowi zawsze,

jakby nie chciał,

jakby nie zapobiegał,

coś wypadnie, coś ujdzie.

A co ma, co może człowiek

(poza tym, żeby więcej

mieć w sobie pokory)?

Może ma mierzyć się

z niezamierzonymi sytuacjami…

Jak chociażby obwiniać się,

jak nie za to, co zrobił,

to za to, czego nie zrobił.

I tak w koło Macieju.

 

2015-12-26


przysłano: 11 kwietnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca