Literatura

tao (wiersz)

zen8

jestem wei wu wei działanie bez działania na drodze z liści
ułożonej w nieczynne fabryki i industrialne krajobrazy drogi

to jest tao kiedy opadają liście z firanek w automacie pralki
ustawionej na program prania średnio zbrudzonych rzeczy

to jest moje tao niewidzialna droga zapisana w niedziałaniu
i nie ma w tym porządku tylko chaos z piorących się ubrań


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
mudra
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca