Literatura

Efekt masy (wiersz)

Eleonor Vozniak

To koniec, ostatni krok na mej drodze
Zrobiłem to, świat będzie w symbiozie
Niech moje oddanie ku waszej przestrodze
Nie pójdzie na marne, jestem już w gnozie

Dotarłem do końca, w wir się rzucam śmiało
By każde stworzenie się porozumiało
By zgasła ta walka toczona od wieków
Musimy wejść w pokój, wyjść z wojny zasieków

Na górę decyzji, gdzie się odnalazłem
Prowadzi tylko w jedną stronę droga
Tam jednak wiedzę i mądrość posiadłem
Cena ich jednak jest sroga

Więc frunę i lecę w dół opadając
Me życie za życie milionów
Oni zaufali, swój byt mi oddając
Już pokój po kres lat eonów

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

Brawa
Eleonor Vozniak
Szkarłat
Eleonor Vozniak
Wybór
Eleonor Vozniak
Życzenie
Eleonor Vozniak
Out of space
Eleonor Vozniak
Aniele, Stróżu mój
Eleonor Vozniak

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca