Literatura

Życzenie (wiersz)

Eleonor Vozniak

Dwie osoby, ona, on i spotkanie
Żadne z nich nie wiedziało wtedy co się stanie
Jak dostaną to zadanie i czy będą w stanie
Wypełnić je do joty, choć to są kłopoty


On zachorował na nią od pierwszej chwili
Ona się opierała, nie byli sobie mili
Jednak nastąpił przełom, wypowiedział życzenie
Zapaść w siebie już na zawsze, to jego marzenie


Od tej chwili wszystko się polepszało, aby upaść
Leciało do góry na skrzydłach, by znów w dół spaść
Ranili się, odchodzili i wracali
Świat dookoła siebie mocno wywracali


Jejku jej jak to będzie, co po tej nocy
Znów ona odejdzie, będzie szukał pomocy
Gdzieś na szlaku życia spotkają się obrażeni
Z boku wszystkiego wpadną w miłość zarażeni


Ona chce tego bardzo ale się boi
On chce ją ochronić, skrzywdzić nie pozwoli
I nadejdzie taki dzień, dopadnie zmęczenie
Gdy poprosi go “Odrzuć ostatnie życzenie”

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

Brawa
Eleonor Vozniak
Szkarłat
Eleonor Vozniak
Wybór
Eleonor Vozniak
Out of space
Eleonor Vozniak
Aniele, Stróżu mój
Eleonor Vozniak
Efekt masy
Eleonor Vozniak

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca