Literatura

Szkarłat (wiersz)

Eleonor Vozniak

Za oknem chmura płacze sugestywnie
Czuję tą piękną wiosenną woń
W blaszany parapet armie kropli płynnie
Uderzają, wybijając usypiający ton

Siedzę wpatrzony w odbicie w monitorze
Czekam na twoje następnych kilka słów
Nie jestem pierwszym, co krzyknie “O Boże”
Jestem kolejnym na stosie utraconych głów

Oni już płakali, policzki piekące
A serca ich pękały na pół
Niby zakochani, serca niewierzące
Dlatego ich życie, lód upadku skuł

Jednak ból ogromny, kaleczy mą duszę
Tak mocno i silnie, iż płaczę szkarłatem
Krwi krople płyną na skóry fakturze
Uczucia zrywają mnie tak, płat za płatem

I leżę oblany czerwienią miłości
Ta czerwień jednak nie daje otuchy
Miłość zaś jest pełna ślepej intymności
Pokój też jest pełen ciepłej, lepkiej juchy

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 30 kwietnia 2016, 10:07
strasznie dokładne rymy... zbyt strasznie...
Mi Lo
Mi Lo 2 maja 2016, 00:39
mnie też jucha nagła zalewa, gdy czytam takie produkcje.
arytmiczne wersy i te rymnięcia rodem z akademii odrzuconych spod gąsienic zbyt dobrej zmiany. romantyku! poczytaj trochę poezji. liźnij coś więcej, niż znaczki i wyrzuć do kosza podręcznik małego hipstera z odzysku.
przysłano: 29 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

Brawa
Eleonor Vozniak
Wybór
Eleonor Vozniak
Życzenie
Eleonor Vozniak
Out of space
Eleonor Vozniak
Aniele, Stróżu mój
Eleonor Vozniak
Efekt masy
Eleonor Vozniak

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca