Literatura

po-przede-wszystkim (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

poezja mieszka na krawędziach
bólu miłości opętania
nietuzinkowe robi zdjęcia
czasem na przekór czasem zamiast

w rubryce wiara pisze wiara
bez zbędnych w co dlaczego po co
i w uniesieniach i koszmarach
w zbieganym dniu i głuchą nocą

gdy ją pytają o nadzieję
murarze, szwaczki czy mimozy
cieplejszym wiatrem w oczy wieje
i śpiewa arie liściem brzozy

poezja nie jest żadnym wierszem
ani recenzją czy wydaniem
jest tym co w ludziach jest najszczersze
i tym co po nich pozostanie

 


wyśmienity 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 3 maja 2016, 08:52
...coś ty Gregor, połezja mieszka w podpisie gomułki, jagodziance, kryzysie zwieraczy.
wielodniowej kanapce w pergoli. :-)
to człowieki z bógraczywiedzieć jakim "M" i czterema kółkami do wożenia naiwności, umieszczają połezję tam gdzie ona się nie mieści.

.........................taaaaaaka tam moja złośliwa "dygresja"

ostatnia strofa cuś tobie przyszwankowała bo jakoś zgrzytająco się czyta - co nie zmienia, że w dniu konstytucyjnego grillowania dobrze było odetchnąć twoją spostrzegawczością :-)

NIECH SIĘ ŚWIĘCI!!!
Mi Lo
Mi Lo 19 maja 2016, 13:38
po prostu warty zapamiętania.
przysłano: 29 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca