Literatura

lotos (wiersz)

zen8

budda siakjamuni ułożył ciało pod drzewem bodaishu
i nagle w sferze foremnej bogów zjawili się buddowie

 

a wtedy budda siakjamuni - powiedział jestem bogiem
bo zostałem stworzony z 10 miliardów głodówek ciała

 

jednego buddę można uratować tylko z jednej zasługi
teraz przez 100 000 istnień - jesteście bodhisattwami

 

budda siakjamuni pomyślał drugi raz - jestem bogiem

serce-umysł jest przyczyną i skutkiem w tym świecie


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
mudra
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca