Literatura

mudra (wiersz)

zen8

polskie dzieci z obozów koncentracyjnych - to przyszli buddowie
a będą składały bukiety z kwiatów rosnących na polskich łąkach

 

przechodząc przez 100 000 piekieł jako bodhisattwowie - ratując
100 000 przyszłych buddów których brakuje - we wszechświecie

 

polskie dzieci zakładają wiązanki z kwiatów kamiennym buddom
urodzone w tybecie przed wieloma latami osiągnęły serce-umysł

 

życzymy ustania cierpień - przyczyn cierpienia dla każdej z istot
radości - przyczyn radości dla wszystkich istot i utrzymania tego


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 maja 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
nauka
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca