Literatura

Skarbiec marzeń (wiersz)

Tomek Katner

Bogaty jestem – mym skarbem marzenia

Wielki skarbiec marzeń, złota schizofrenia

Wielki skarbiec pragnień na oścież otwarty.

Pospełniam je wszystkie, bo jestem uparty

 

Piękne złote miasta, bogactwa zamkowe,

Perły – oceany, góry szafirowe

Bezkresne kaniony, złoty piach Afryki

Srebro lodowatych zakątków Arktyki

 

No i jeden diament w moim skarbcu błyszczy

To gwiazdy w Twych oczach, namiętne dwie iskry

Zobaczyć je z bliska, dotknąć Twojej skóry…

Spełnię to marzenie wbrew siłom natury.


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 29 września 2016, 13:13
Ten mniej mi się podoba te gwiazdy diamenty perły i to marzenie które spełnia się wbrew siłom natury tylko dlatego żeby był rym
Tomek Katner
Tomek Katner 17 kwietnia 2017, 17:31
Panie Bogusławie,
wiersz jest o zakochaniu w owych iskrach oczu. Jest prawdziwy tak bardzo, że i wszystkie rymy są posłuszne treści owej historii. Doprawdy ogromne siły musiałem pokonać, żeby dostać się do owego serca skarbca i dostałem się.
pozdrawiam
a...
a... 23 stycznia 2019, 12:14
Ładne. Tylko pozazdrościć takiego bogactwa...
przysłano: 19 maja 2016 (historia)

Inne teksty autora

Milion rzeczy
Tomek Katner
Dwie historie
Tomek Katner
Byliśmy
Tomek Katner
dobranoc
Tomek Katner
Przed świtem
Tomek Katner
Zachwycony
Tomek Katner
nie jestem
Tomek Katner
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca