Literatura

chemia (wiersz)

Yaro

prawem okresowości Dmitrija Mendelejewa
rozłożyłaś mnie na pierwiastki
proste czynniki niczym słowa 
małego dziecka

taki jestem mały i dziki


nie mów że to nie chemia 

 

człowiek mądra głowa 
zamienia słowa emocje uczucia 
zjawiskiem reakcji i zderzeń atomów 
wierzę że to nieprawda która uciska skronie

 

nie mów że to nie chemia

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 maja 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca