Literatura

kiedy dorosnę do siebie (wiersz)

bogna

jest tyle kobiet we mnie

żadnej z nich jakoś nigdy

nie pozwoliłam dorosnąć

 

kiedy  już włosy bardziej posiwieją 

zacznę pisać wiersze 

wiecej wierszy

o tych które po drodze musiałam

w sobie  pochować 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 31 maja 2016, 17:36
...tylko pierwsza - druga(?) naciągana i infantylna
Mi Lo
Mi Lo 1 czerwca 2016, 09:47
przeczytałem i wejście posmakowało, toteż pozwoliłem sobie na swawolną edycję.
zaznaczam, bo teraz tak trzeba: to nie jest próba obrażenia, narzucenia czegokolwiek.
to jedynie swobodna wariacja:

jest we mnie tak wiele kobiet
a żadnej z nich nie pozwoliłam dorosnąć
gdy włosy posiwieją
na tyle by posypały się wersy
zacznę pisać wiersze o tych
które musiałam po drodze pochować.


z bezpartyjnym pozdrowieniem Milo
bogna 1 czerwca 2016, 12:36
Świetna wersja dziekuje ślicznie Mi lo
przysłano: 30 maja 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca