Literatura

NIE WIEM (wiersz)

Sylwia Aszendorf

 

NIE WIEM CZY MAM
SIĘ BAĆ CZY PŁAKAĆ
NAD LOSEM ISTNIENIA
BEZDUSZNYM MORDEM
BOSKIEGO STWORZENIA
KTO DAŁ KATOM PRAWO
POZBAWIANIA ŻYCIA
NISZCZENIA DOROBKU
LUDZKIEGO TWORZENIA
JAKI BÓG ICH PROWADZI
DO CZYNÓW NIEGODNYCH
JAKI CEL PRZYŚWIECA
ISTNIENIOM WYRODNYM
I NIE MAM JUŻ CHĘCI
DO PRZEBACZENIA
PRAGNĘ BY TO ZŁO
POCHŁONĘŁA ZIEMIA

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kopia cesarza internetu 28 lipca 2016, 11:15
dobre postawiłaś pytanie, jaki bóg ich prowadzi? Oto odpowiedź

 wśród których bóg tego systemu rzeczy zaślepił umysły niewierzących /.../ 2 Kor 4,4

Jaki to bóg zaślepia umysły ludziom?

Wiemy, że pochodzimy od Boga, lecz cały świat podlega mocy niegodziwca. /.../ 1 Jn 5,19

Kim jest niegodziwiec któremu podlega cały świat?

Władzę nad światem sprawuje Szatan z demonami, który zaślepił ludzkość i prowadzi na zatracenie.

W Biblii czytamy że jego dni są policzone, zostanie na zawsze unicestwiony. Także jego poplecznicy demony i niegodziwi ludzie.

I jeszcze tylko chwilka, a już nie będzie niegodziwca;
i zwrócisz uwagę na jego miejsce, a już go nie będzie.
 Lecz potulni posiądą ziemię
i naprawdę będą się wielce rozkoszować obfitością pokoju. /Psalm 37-10,11/
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 28 lipca 2016, 11:44
DOKŁADNIE...DZIĘKUJĘ <3
przysłano: 28 lipca 2016 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
POCAŁUNEK GWIAZDY
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca