Literatura

szukam siebie (wiersz)

Yaro

gdzie szukać 
którą drogą podążać 
gdy na rozdrożu same zakręty

 

w jakim miejscu zagrzać na dłużej 
jak ptak zmieniam gniazda 
jednak w nie nie sram

 

kto mi podpowie gdzie

 

teraz gdy skrzypi mróz pod stopami
idę ostatnim tchem

jak pociąg po szynach wykolejam się czasem

 

dobrze mi dobrze za dnia
nocą się boję nie o siebie 
boję się o tych co nie mogą jak ja spać


szukam ciągle ciebie życie jak rzeka
 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 lipca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca