Literatura

tylko się rozkołysz (wiersz)

Mi Lo

 

tuż obok za ścianą nerwowo wystukuje wiadomości

ktoś kto nie może się tu odnaleźć

może lepiej nie szukać bo nie wystarczy potem łez

 

współlokatorka właśnie stuknęła jelenia co pragnął zbyt łatwych

momentów z jej nieletnią siostrą a gdy mu się na głowę

zwalił świat nie mógł stanąć nawet na nogi

 

ona teraz spija kwaśne piwo którego sobie nie nawarzyła

żalu nie czuje bo dziewczyna ma jeszcze czas by stracić resztki

godności choćby i z księciem na białym koniu

 

stawiam wyłącznie na czarne i to bez jeźdźca

nie polubię tego miejsca więc raczej czas się zbierać

skoro i tak nie ma czego pakować

może tak jest lepiej bo przywiązanie rodzi trudną

do opanowania bezsenność

 

czujnie przewracam się z boku na bok

tak czy inaczej wylecę stąd choćby przez okno

a tylko poproś o fajki to wyfruniesz przede mną

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 3 sierpnia 2016, 20:38
Ot, takie tam moje marudzenie :

"tuż obok za ścianą nerwowo wystukuje wiadomości

ktoś kto nie może się tu odnaleźć

może lepiej nie szukać bo nie wystarczy potem łez



współlokatorka właśnie stuknęła jelenia co pragnął zbyt łatwych..."


Pierwszy wyraz / tuż/ bym opuściła, bo jeśli "ściana" to znaczy, że "tuż"...co innego gdyby była liczba mnoga / ścian/...no i w sąsiedztwie jest jeszcze " tu odnaleźć".
Podążając dalej za Twoim słowem: "wystukuje wiadomości" i następnie " stuknęła jelenia"...trochę tego stukania za wiele.
Msz jak tę część poprawisz, dalej czyta się bez zarzutu.
Tak więc :)...."wymaga drobnej korekty".
Mi Lo
Mi Lo 3 sierpnia 2016, 21:14
Od jakiegoś już czasu bawię się takimi słownymi układankami, a jako że wyciąłem frazę o podlirce, której stuknęła już kolejna ...dziestka zabawniej będzie dać frazom chwilę na oczytanie się. Wiersz zbyt świeży, by kroić tam, gdzie stuka i trzeszczy.
przysłano: 3 sierpnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca