Literatura

POCAŁUNEK GWIAZDY (wiersz)

Sylwia Aszendorf

 

SIEDZĘ PRZY LAMPCE WINA
WPATRZONA W TANIEC GWIAZD
NA NIEBOSKŁONIE
MARZENIOM SIĘ PODDAJĘ
TYM NIESPEŁNIONYM
DOOKOŁA CISZA 
SŁYCHAĆ TYLKO ODDECH NATURY
PRZEPLATANY SZLOCHEM
CHYBA MOIM
I NAGLE Z GRANATOWYCH 
PRZESTWORZY
ZBLIŻA SIĘ KU MNIE 
GWIAZDA
TRACĄCA SWÓJ BLASK
W POKORZE
DOTYKA MOICH UST
W CZUŁYM POŻEGNANIU
I ROZPŁYWA SIĘ
BEZIMIENNIE
W ETERZE

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 sierpnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
NIE WIEM
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca