Literatura

List do ja (wiersz)

Ulisses

Co powiesz gdy zamiast słowa masz kwitnącą różę?

W wiatrem drżącej dłoni w tym świetle czystych podłóg co

Pastowane były twą bezimienna twarzą

Która nigdy nie zważyła swego lica rąk

 

Co powiesz gdy zamiast krtani masz głęboki mur?

I twój każdy ruch jest jak w obfitym deszczu łza

Gdy umarł ostatni posłaniec twego wzroku

A łapczywie przełykana ślina to jest jad

 

Co krzyczysz gdy chirurg pustki usta zaszył ci?

A język migowy martwym jest językiem już

Zaś telepatia dawno nikomu się nie śni

Pośród ściętych doszczętnie mózgu tak suchych zbóż

 

Co wyjesz  gdy las myśli wycinany jest przez

Czułych drwali jakże wprawionych w schizofrenii

Co topory mają słońcem naostrzone lecz

Nie ma takiej zorzy na twej bezimiennej ziemi

 

Co rozjaśnić by mogła noc twojego mózgu

Który już języka pozbawiony jest przez śmierć

Tak... tę kochankę trupów która sprawnie rózgą

Potrafi wybić ludzką prawdę co obłudą jest

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 24 sierpnia 2016, 08:04
...po prostu cymes!!!

"Co powiesz gdy zamiast słowa masz kwitnącą różę?
W wiatrem drżącej dłoni w tym świetle czystych podłóg co
Pastowane były twą bezimienna twarzą
Która nigdy nie zważyła swego lica rąk"

"W wiatrem drżącej dłoni w tym świetle czystych podłóg"
- W wiatrem - ?
"Pastowane były twą bezimienna twarzą"...........................ge-nial-ne!!! jeszcze nie natknąłem się na takie kuriozum, żeby twarz wykorzystać do pastowania
"(...) swego lica rąk".........................ekstra!

inwersje i sztuczny patos, służą oczywiście ulirycznieniu-liryki, której tu nie
ma - megabełkot w arcygrafomańskim wykonaniu
kopia cesarza internetu 24 sierpnia 2016, 09:18
Mithril nie słyszałeś o ,,zielonych nocach'' i smarowaniu twarzy pastą do zębów?
Dziwisz się jak dzieciak, zapewne nie byłeś nigdy na obozie harcerskim
Mithril
Mithril 24 sierpnia 2016, 13:07
"nieznajomek dzisiaj, 09:18
Mithril nie słyszałeś o ,,zielonych nocach'' i smarowaniu twarzy pastą do zębów?
Dziwisz się jak dzieciak, zapewne nie byłeś nigdy na obozie harcerskim"


ot się kurwa światowiec znalazł z chustą na karku i piórkiem w dupie, podczas zabawy w "wojsko". to teraz już wiem skąd ta upierdliwość... trzymali ciebie za ryj, to się teraz z nim wszędzie wpieprzasz
przysłano: 23 sierpnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

Metamorfozy
Ulisses
Pasaż
Ulisses

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca