Literatura

bycie (wiersz)

Bartek Wyrostek

Kiedy umiera serce

może polecą jakieś łzy.

Ktoś będzie wspominał

albo przeklinał,

ktoś zapłaci za pogrzeb

i spróbuje zapomnieć.

Zmieni się bohater

z tego co był

na tego co pozostał.

Kiedy umiera ci serce

nie ma znaczenia twoje życie

obojętne ci kim byłeś,

co przed chwilą czułeś.

Jeśli zepsułeś komuś życie

nie naprawisz tego.

Jeśli nie powiedziałeś kocham

nie powiesz.

Jeśli nie oddałeś długów

oddadzą spadkobiercy.

Jeśli nie widziałeś gór

nie zobaczysz.

Nie zamoczysz się w morzu

nie poczujesz wiatru na jachcie

nie odkryjesz lądów

nie powiesz że masz czas

że wszystko przed tobą

że możesz coś zmienić.

Kiedy przestaje bić serce

chciej żeby biło twoje.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 sierpnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca