Literatura

jak dzieci (wiersz)

Yaro

nie odpychajcie ich

bądźcie jak one

 

łagodne

uśmiechnięte 

szczerego serca

 

każdy dzień pełen marzeń

niesione w nieznane 

ciekawe wszystkiego

co za horyzontem

 

przytulcie do piersi

pokochajcie 

 

wszystkie dzieci nasze są

nie ważne kto z kim śpi 

ważne by dzieci były zdrowe

 

nie odpychajcie ich

bądźcie jak one

 

nie starzejcie się 

nie zakładajcie moherowych beretów

myśli niech będą jasne

jak słońce w naszych oczach

twardogłowi stawiają  wszystko na jedna kartę

ustawiają pod ścianą ludzi inaczej myślących


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 sierpnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca