Literatura

wolno nam (wiersz)

Yaro

biec z rosą
 skoszoną łąką 
rzucać się sianem pachnącym latem


spać w promieniach chłodu księżycowej nocy
świtem jak ptaki budzić zające

 

 

pić świeże mleko od mućki 
pragnę  niewiele 


być przy tobie 

uśmiechy słać w kościele
iść na lody
lizać waniliowe z polewą truskawkową

dzielić czekoladę w kostki

 

życie ubierać w za ciasne ciuszki
przepięknie może być 

 

czuć zapach wolności


 pod powiekami trzymam

kilka  obietnic
nie zawiodę cię

 


dobry 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 31 sierpnia 2016, 12:01
"Pragnę tak niewiele"
Bardzo impresjonistyczny
Yaro
Yaro 31 sierpnia 2016, 14:59
Dzięki Bogdanie..
Yaro
Yaro 31 sierpnia 2016, 22:46
Dzięki Margo ,bogno. pozdrawiam
przysłano: 30 sierpnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca