Literatura

prawie erotyk jesienny (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

chyba się miła łudzisz
szepcząc mi mocniej Grzesiek
jakżeż mam kochać ludzi
gdy taki piękny wrzesień

gdy fiolet na polanach 
mieni się zadziwieniem
nie proś mnie ukochana
o słowa jak kamienie

nie każ mi obiecywać
wierszami czy też prozą
gdy dusza ledwo żywa
tańcuje z panią brzozą

nie mów bym się obudził
z zachwytów i uniesień
nie umiem kochać ludzi
gdy taka piękna jesień

 


dobry 17 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 11 września 2016, 19:40
...taaaa - człowieki som poczebne, jak świni siodło
- a oczekiwane zapewnienia, niejedno potrafią spieprzyć :-)
Ir
Ir 11 września 2016, 21:51
"nie mów bym się obudził
z zachwytów i uniesień
nie umiem kochać ludzi
gdy taka piękna jesień"

Każdej jesieni, widać, jak drzewa tracą zdrowie...ja tracę wiarę w człowieczeństwo człowieka....albo po prostu nie potrafię już tego człowieka kochać.
Z małymi wyjątkami :) Autora takich wierszy pewnie potrafię :)
A tak na poważnie, to Ci rzeknę, że Twoje wiersze działają jak wzmacniająca kroplówka...i żeby było wszystko jasne, to nie jest wazeliniarstwo.
polataj
polataj 11 września 2016, 22:34
Wyśmienicie w rymie wrzesień, jesień. Ale nadal lato, a u progu październik, ponoć równie upalny jak dziś. Podejmiesz wyzwanie? :)))
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 12 września 2016, 20:51
jak pisze mój ulubiony poeta: oby nie pażdzierniczeć
Michał Domagalski
Michał Domagalski 8 listopada 2016, 10:25
"Lecz już się jesień kończy,
I rozpoczyna zima"
Też z ludźmi mnie nie złączy,
Zimą miłości nie mam.

;)
Pierwszy raz tu
Pierwszy raz tu 7 stycznia 2017, 09:30
Piękny wiersz taki naturalny, trafia jak strzała
przysłano: 11 września 2016 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca