Literatura

odpłyniemy stąd (wiersz)

Yaro

w łodzi są dwa miejsce
 serce cząstki miłości gości
w mych ramionach odgadniesz spokój 

staną  żagle by odpłynąć
tak jak w przestrzeni

za czasem płynie życie


nie stójmy w miejscu

łapmy wiatr

zaśpiewajmy szanty

kilka  łez 


zamieńmy na kielichy rumu co zburzy krew
w żyłach sztorm

na twarzach morska sól

 

kochana

gdzie nasz port
gdzie miłość

co ucieka za horyzont 


w tawernach marynarze szukają dziś

tatuaże odzwierciedlają marzenia 
chwile zapomniane w odbiciach tuszu


na skórze łzy moczą noc

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 września 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca