Literatura

płacz (wiersz)

Yaro

płacz wierzby
 gałązki ku ziemi składa 
liście zielenią nadziei 
 
składam  usta do pocałunku 
przed ostatnią drogą
 
dłonie co głaskały małe głowy
zimnym potem zroszone
 
najgorsze zimno piachu
zamknięte wieko 
kwiaty na drogę
 
wierzbo ile widziałaś 
zapłacz przed zmrokiem

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 30 września 2016, 18:13
Dzięki..:)
przysłano: 29 września 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca