Literatura

demokratyczne bujanie (wiersz)

bogna

musimy podnieść trzodę
nawet ci bez rąk
razem dźwigać 
również ci o słabych
kręgosłupach

 

nikt nie zostanie  oszczędzony
wszyscy muszą płacić systemowi
zaprojektowanemu do kradzieży 

 

zmanipulować trzódkę do końca
podzielić i odtworzyć
wytykać palcem słabych
srać na starych 
którzy i tak zdążyli zrobić pod siebie
słuchając fałszywych piosenek
odgrywanych melodią przymusu

Bogna 01.10.2016


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 2 pazdziernika 2016, 10:31
...antywiersz
Ir
Ir 2 pazdziernika 2016, 13:40
Tu niestety, nie ma ani grama poezji.
przysłano: 1 pazdziernika 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca