Literatura

Kinder Niespodzianka (wiersz)

abc

"Snickers, Kit Kat, Bounty, Twix, Kinder Surprise,
Cadburys—yes, yes we have it all"

Abu Rumaysah (autor przewodnika turystycznego)

Co jest wewnątrz w tym słodkim podarku
świat Smerfów metafora socjalistycznego ustroju
czy dziecko w dziecku - matrioszka
topos popkultury risercz: „Magicy”
„Epoka lodowcowa II” „Shrek Trzeci” „Star Wars”
niespełniona przepowiednia "Apokalipsy w Dabiq"
Ciemna strona Mocy nie powiedziała ostatniego słowa
zabawka utknęła chłopcu
z Aleppo w tchawicy
a może był to granat wyprodukowany
w cywilizowanym świecie zgodnie z wytyczną

stosowanych norm na linii montażowej

gdzie obok stoi menedżer gratuluje handlarzowi

podwojenia zysków za sprzedaż zabójczego produktu

obydwu zwaśnionym stronom piaskownicy
ulokowanej pośród ruin państwa którego upadkiem

miło jest się sycić pracownikom przy taśmie

indywidualnym akcjonariuszom
Towarzystwu Funduszy Inwestycyjnych
wypracowujących zyski na Pokojową Nagrodę

Nobla


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
silva 17 pazdziernika 2016, 20:40
Wstrząsająca diagnoza współczesności ze względu na wykorzystanie obrazu dziecka z Aleppo. Pozdrawiam.
abc
abc 18 pazdziernika 2016, 08:49
Dziękuję, taki był zamysł, wyrazić niejednoznaczność stron, przez akcent na dziecko.
przysłano: 17 pazdziernika 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca