Literatura

smak (wiersz)

Yaro

herbata o smaku spalonej Ziemi
w ustach gorzko po piołunie 

w oczach Niebo głębokie w tęczówkach

świt ozdobiony promieniami Słońca 
zza miedzy wyglądać statkiem na Niebie

 

zmyślone głowy na twarzy grymas 
przed nieznanym nieodkrytym pytaniem 
nie znasz odpowiedzi co w środku 

gdy ból ściska serce 
nabrzmiałe od nadmiaru piękna 

 

zazdrosny za krótka sukienka 
schronić przed wzrokiem mężczyzn 

dla siebie chciwy niepodzielny przez trzy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 pazdziernika 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca