Literatura

czekanie (wiersz)

Kamil

 

ludzie są zmęczeni
czekaniem na tramwaj 
motorniczy zamyka ludziom
drzwi przed nosem
jest zmęczony
czekaniem na ludzi 

zabierze ich później 
wreszcie mogą odpocząć 
i spóźnić się do pracy 
sklepu 
kościoła 
do drugiej połówki 
na spotkanie 
na piwo 
donikąd 

coraz częściej 
to jedyny sposób 
żeby przez chwilę
nie otwierać oczu

na nic 
i po cichu 
nacieszyć się życiem

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 pazdziernika 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca