Literatura

jak cię widzą tak cię piszą (wiersz)

Kamil

 

 

ludzie mówią

że jego wiersze są wulgarne

 

pisze

jakby sfilmował śmierć

i puszczał ją sobie na dobranoc

 

ludzie mówią

jaki z niego chwalipięta

chwali się

że poznaje dni przed zachodem słońca

 

pisze

jakby spadł ze schodów

i uszkodził sobie głowę

a serce ma z kamienia 

 

zboczeniec

co myśli tylko o dupach

i w głowie rysuje nagie portrety

każdej napotkanej  

Kate Winslet

 

ludzie mówią

że trzyma w sobie małego Boga

i straszy nim dzieci

chociaż sam czasami się go boi

 

myśli

że zachowuje się jak artysta

co połykaniem ciemności

rozświetla ludziom drogę

 

hoduje w sobie nowotwory pragnień

i wmawia wszystkim że to zdrowy rozsądek

 

lecz tak naprawdę

jest już łysy i biedny jak księżyc

który prosi się o słowo otuchy

 

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 pazdziernika 2016 (historia)

Inne teksty autora

miłość
Kamil
serce
Kamil
drugi
Kamil
czekanie
Kamil
próba
Kamil
ze smakiem
Kamil
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca