Literatura

*** (wiersz)

Jola

czym jest miłość
której ciągle szukamy jak zwariowani
kwiatem kwitnącym czy wyblakłym
bukietem

czym jest miłość
której tak naprawdę nie znamy
dawką ciepła czy zamkniętą zimną
krainą

czym jest miłość
snem wkradającym się po zmroku
a może szczęśliwym porankiem
chwilą

czym jest miłość
kiedy serce tak bardzo boli
jakby sęp rozrywał powoli tkanki
miłość jest tajemnicą 
wplecioną w zmysłowe zacisze

 


przysłano: 26 pazdziernika 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca