Literatura

Malowanie (wiersz)

Julia Sierakowska

Czarna smuga,

Na białym papierze,

Kolorowy pióropusz,

Zamknięty w temperze.

Coś z niczego powstaje powoli,

Martwy owoc i strączek zielonej fasoli,

Stary człowiek,

Kapelusz dziurawy,

Miasta rynek,

Rzeki dopływ prawy,

Piękny koń w galopie szalonym,

Leśna ścieżka z jeziorem zamglonym,

I kwiatuszki w wazonie z gliny,

Gęste krzaki słodkiej maliny.

Stworzyć możesz bez pomocy sługi,

Mając pod ręką pędzel i sztalugi.

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 13 grudnia 2016, 14:05
Biorąc pod uwagę Twój wiek, powiem tylko pisz pisz pisz. I nie zrażaj się ocenami. Masz iskrę bożą - to jest najważniejsze.
Julia Sierakowska 14 grudnia 2016, 20:27
Dziękuję :)
aleksandra2000 25 pazdziernika 2023, 14:09
Bardzo fajny wiersz :D
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 26 pazdziernika 2016 (historia)

Inne teksty autora

Na zielonej trawie
Julia Sierakowska
Jeż krawiec
Julia Sierakowska
Prababcia
Julia Sierakowska
Do Latowicza
Julia Sierakowska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca