Literatura

wierzba versus brzoza (wiersz)

secator

przaśne murale to uwspółcześnione akty

w antraktach chińska podróbka racji stanu

przełyka na uspokojenie platerowany sok

z brzozy, bo promocja profanacji. pro forma

wartość opałowa wierzby bije na łeb brzozę

 

azyl zaludnionego akwarium z wyszynkiem

wędrujemy po paciorkach dopóki w butli

nie skończy się tlen. z tym upadkiem to

grawitacja nie ma nic wspólnego. czasem

blacha poddaje się procesowi rozgoryczenia

 

mój aniele boży, jaja sobie robią z pisarstwa

taka wersja ściółkowa norwida. szopen odgarnia

witki z czoła: za chwilę okaże się, że trójkąt

bermudzki to kwadrat, a jesus chrystus

to zawodnik ligi meksykańskiej. coraz częściej

 

z rana przedstawiamy się swojej świadomości

orient exspress omija naszą stację, bo to przecież

prawie jak sen jest (…)

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 listopada 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca