Literatura

Są chwile (wiersz)

Wasyl

 Są chwile takie jak te kiedy wszystko przelewam na papier

Wyrzucam to z głowy nim amnezja mnie złapie 

Zostawiam atrament na kartce jak farbę malarz na płótnie 
Chcę zostawić coś po sobie nim ułożę się w trumnie 
Dumnie kroczę ścieżką którą obrałem 
I do końca nie wiem czy taki byłem czy taki się stałem
Złe myśli często przychodzą i prowokują 
Złe myśli jak rtęć moje ciało trują 
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 21 listopada 2016, 19:48
...petetyczne i częstochowskie
Mi Lo
Mi Lo 22 listopada 2016, 10:50
może nie przelewaj, a jedynie dozuj starannie sortując.
jeśli chcesz rymować, to nie ma problemu, ale wtedy zadbaj o rytmikę, a rymy niechże nie będą topornie dokładne.
generalnie zacznij od czytania
przysłano: 21 listopada 2016 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca