Literatura

Ręce pełne miłości (wiersz)

forever987

Człowieku!

Nic nie głaskało mnie lepiej,

niż Twoje ręce.

Nic nie karmiło mnie smaczniej,

niż Twoje ręce.

Nic nie bawiło się ze mną zabawniej,

niż Twoje ręce.

Nic nie okrywało mnie cieplej,

niż Twoje ręce.

Nic nie nosiło mnie przyjemniej,

niż Twoje ręce.

Nic nie myło mnie dokładniej,

niż Twoje ręce.

Ale nic nie kochało mnie mocniej

niż Twoje serce.

Więc człowieku! Dziękuję Ci za Twoje dobre serce!

-Pies


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 listopada 2016 (historia)

Inne teksty autora

Gitara
forever987
Tolerancja
forever987
Radość
forever987

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca