Literatura

Śmierć trzeba zrozumieć (wiersz)

DAMPIZES


Śmierć - królowa ciemności i spokoju,
codziennie się z kimś wita;
ona pozna każdego
- wcześniej albo później;
niektórzy się jej boją - nie chcą jej przyjaźni,
inni zaś czekają
- dla nich jest wybawieniem od bólu i męki;
ona bywa okrutna:
podstawia nogę wielu biegaczom,
wycina całe drzewa,
usypia nawet aniołki;
ona jest jak zwierzę - zabija, aby przetrwać;
nie warto jest z nią walczyć
- trzeba ją zrozumieć.

24 sierpnia 1998 roku

dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 marca 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca