Literatura

zapomnieć (wiersz)

Yaro

zamykam oczy

sen pod powiekami przykryty rzęsami

ciebie nie ma gdzieś śpieszysz 
 

przesłoniłaś mi kawał nieba
 zapominam ze łzami wspomnienia

 

nie wiem

jak wyglądasz
nie napisałaś nic na do widzenia

 

serce zielone  zawiesiłaś na szyi 
nocą zgubiłem się  z tobą

 oglądam się nie widzę naszej epoki

 

 czas zamiata myśli w pył

w naszych miejscach nieobecni

 

o co poszło

 zapomnieć nie umiem
nie wiem

 ocieram dni mokre na szklanych oczach


nie mogę zapomnieć cię

bądź szczęśliwsza

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Franz K.
Franz K. 27 stycznia 2017, 19:45
próbowałeś nie pisać?;)
Yaro
Yaro 28 stycznia 2017, 15:09
cały czas próbuję i nie potrafię amen...
Franz K.
Franz K. 28 stycznia 2017, 19:31
niby pisać każdy może, ale po co?
Yaro
Yaro 28 stycznia 2017, 19:35
tak jest źle z moim pisaniem :)
Franz K.
Franz K. 28 stycznia 2017, 20:38
no, nie jest dobrze -
sen pod powiekami przykryty rzęsami
przesłoniłaś mi kawał nieba
zapominam ze łzami wspomnienia
ocieram dni mokre na szklanych oczach - no poezja to to nie jest.
przysłano: 27 stycznia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca