Literatura

Wiersz niedokończony (wiersz)

Bartek Wyrostek

Składam się z miliona niedokończeń

niedokończona wiedza,

niedokończone sprawy,

niedokończone zdrowie,

niedokończona mądrość życia.

Próbowałem to porządkować

małymi czynnościami

przechodzić do większych rzeczy

wszystko kończyło się niedokończeniem.

Całość nie od ogarnięcia.

Pozostaję z niedokończoną

chęcią dokończenia.

Nie do końca pogodzony ze sobą.

Aż dziwne, że sprawy

ciągle postępują,

jakby żyły same

niezależnie od nas

chociaż nasze.

Tworzą się nowe,

zaczęte niedokończenia.

Życie ma swój koniec

w środku niedokończenia. 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
gaj
gaj 20 lutego 2017, 23:03
Z interpunkcją bym powalczył. :)
przysłano: 20 lutego 2017 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca