Literatura

po strunach ciszy (wiersz)

Yaro

podzielona ułamkami
ulotnych chwil
nie przemija 


wydziera myśli 
rwie z kopyta
w samotną piaszczystą drogę
 
wyrwij się zaraz

nim zginiesz
nieświadomy istnienia

głębi wiecznie wolnej od nienawiści 


szelest liści przecina membrany
drga metaforą struna wierszy

 

w głowie poety
zagubionego w świecie myśli 
na granicy obłąkania 


on nie zna innej ciszy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 lutego 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca