Literatura

Bela Lugosi nie żyje (wiersz)

abc

może już teraz w ramach

przysposobienia

i oswajania ze śmiercią

zacząć spać w trumnie

jak nieumarły

niegdyś Bela Lugosi

 

w garniturze

i czarnej pelerynie

pozbawionej zagnieceń

wprost z sentymentalnej

reklamy firmy Pollena

 

w nowej odsłonie

z dolnej półki

hipoalergicznych proszków

do prania marki

Biały Jeleń

z udoskonaloną formułą

bez konieczności

prasowania

 

dzięki najważniejszemu

zakupowi życia

mam przedsmak

przed czasem

doskonałego produktu

z branży funeralnej

mięciutkiej wypolerowanej

na zicher białej trumny

podróżnej

 

leżę sobie wygodnie

i przeglądam

foldery reklamowe

wakacji marzeń

z WorldVentures

wybieram wyspiarski raj

na ziemi Andamany

 

„białe piaszczyste plaże

turkusowe laguny

rafy koralowe

lasy deszczowe

drzewa mangrowe”

kurwa fajowe jest życie!

 


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 23 lutego 2017, 12:52
a mnie się od razu z Bauhaus kojarzy => utn.pl/lugosi
abc
abc 23 lutego 2017, 13:13
tytułem i owszem. ale tytuł akurat nie ma tu, aż tak dużego znaczenia.
Mithril
Mithril 23 lutego 2017, 16:21
"przeglądam
foldery reklamowe wakacji
marzeń z WorldVentures
wybieram wyspiarski raj
na ziemi Andamany"

:-)
Mi Lo
Mi Lo 24 lutego 2017, 16:51
ale dobry tytuł to niezłe wejście :-)
przysłano: 23 lutego 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca