Literatura

Malie Nuh (wiersz)

Tomasz Kucina

 

na Sukhumwit w sercu Bangkoku

urocza Tajka pomruk kotów

pełno lokali thai massage

wontony z krewetkami z sosu

neonów flirt neonów blask

duriany na cuchnącej skórce

klną Chinatown kolory w zmroku

na Yaowarat z limonek soku

do gara z gotującą wodą

wrzucają smaczne sukiyaki

ta Tajka paraduje drogą

w sukience bordo pachną maki

wsiadamy razem do tuk – tuka

kierowca rikszy zawiezie prosto

restauracja Texas Suki

zjemy kolacje zjeżdża z mostu

niemłoda twierdzi – ma maturę

i puder na maleńkim nosku

udaje że mnie bardzo lubi

wysadzam z rikszy żegnam czule

ten wiersz się wcale nie rymuje


 


przysłano: 16 marca 2017 (historia)

Inne teksty autora

Babsztylnik
Tomasz Kucina
Tożsamość Harper
Tomasz Kucina
Mikro-wymiar
Tomasz Kucina
Czarny Harlem
Tomasz Kucina
Inauguracje kawiarni
Tomasz Kucina
Narodziny Zbawiciela
Tomasz Kucina
Fałszowane fanatyzmy
Tomasz Kucina
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca