Literatura

WYWROTKA (wiersz)

Marta Kruk

 

Gdy oczyszczania proces złagodzi stres
Ulubioną frezarką wyrzeźbię piękny wykres
Dodam aloesu, trochę magnezu
Później ciepły kompres, trochę biznesu i będę gotowa do Hadesu

 

Wywrócę żołnierzyki, uszyję czerwone kołnierzyki
Wyprasuje czarne suknie, odkurzę fiszbinowe kapelusze
Bladość twarzy ożywię czerwona szminka na ustach
A czarne włosy ukryje w cielistych chustach

 

Wysprzątam na strychu,
Korale z czosnku powieszę na drążku
Zawieszę dwa lustra i portret Wujka Festera,
Wystrojona osiądę w skrzypiącym fotelu, 
Odpalę gramofon z soundtrackiem Fostera
I będę czekać na zbawczego uwodziciela

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 marca 2017 (historia)

Inne teksty autora

Za ciszą
Marta Kruk
SPINA
Marta Kruk
AMOLKA
Marta Kruk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca