Literatura

oczy (wiersz)

Yaro

za ciemnym szkłem kryjesz oczy 

 

niebieskie od urodzenia
głodne z pożądania 

 

stopy wtopione w czarne szpilki 
nogi długie od północy do rana 
sukienka koloru w mroku księżyca
zmarszczona tam gdzie trzeba 

 

zachwiane biodra 
kołysaniem nie usypiają 
doprowadzają do szału 
do nieopanowania emocjonalnego stanu


doprowadzony do wytrzeszczu 
skręcam skręta pomiętego jak myśl 
która nigdy nie mija 

 

za ciemnym szkłem kryjesz oczy

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 4 kwietnia 2017, 17:05
dzięki:)
Xxx
Xxx 10 maja 2017, 21:23
Poeto
Napisz dla mnie wiersz
Uratuj mnie
Yaro
Yaro 10 maja 2017, 22:19
napiszę:)
przysłano: 31 marca 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca