Literatura

pęcherz niemowa (wiersz)

Kuba Nowakowski

celibatyk w stanie spoczynku wciąż wierzy

że prześcieradło jest ciepłe od strony ściany

a po jutrzejszym śniadaniu zostanie jeszcze

dwanaście koszy okruchów albo jeden miękki pocałunek

pół słowa o kochaniu i całość kochania bez słów

 

serce na stole błyszczy jak siekany kryształ

judasz przy oku zdradza szaleństwo

pochylone

tak własne jak bieda trędowata

 

z imion kochania

przeżyła tylko zgoda na nie


wyśmienity 7 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 20 kwietnia 2017, 09:44
...Wooooow!
Ir
Ir 20 kwietnia 2017, 11:51
Dobrze, że od czasu do czasu można coś Twojego poczytać.
Balsam do wygłodniałej duszy.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 20 kwietnia 2017, 16:33
Dzięki
Rafał Bryzek
Rafał Bryzek 22 sierpnia 2017, 22:27
Ten wiersz to konstrukcja nierealna. Jak jest kochanie, normalny sex, to aż takiej bzdury jak psychiatryczne oczko, nie ma napewno w domciu. Trędu też nie ma. To konstrukcja wzięta z migawek, nie wiem czego. Autor co z tego przeżył co nie to nie wiem. Pozdrawiam
przysłano: 19 kwietnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca